actueel

Opvolging Dr. Harmsen.

Mijn naam is Rita Diaz en ik kom uit Portugal. Ik heb mijn opleiding tot huisarts in Portugal afgerond in 2016. Omdat mijn man Nederlander is, heb ik mijn hart gevolgd en ben ik, na mijn opleiding, naar Helmond verhuisd. In de afgelopen 3 jaar heb ik als vaste huisarts in een huisartsenpraktijk in Eindhoven gewerkt en heb ik spoeddiensten gedraaid in de huisartsenpost in Eindhoven en Geldrop.
Het werken in een dorp was altijd iets dat ik wilde en het sympathieke dorp Beek en donk sprak me meteen aan. Ook vind ik het fijn dat het bereikbaar is voor me. Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om hier te gaan werken als vaste huisarts.
Vanaf mei 2020 zal ik het team van Dr. Coenen versterken op dinsdag en vrijdag en vanaf september ook de donderdag.

Corona virus

Het nieuwe coronavirus kan longontsteking geven. Probeer te voorkomen dat u virussen krijgt of aan anderen geeft: Was uw handen vaak met zeep, Nies en hoest in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, houd 1.5 meter afstand van elkaar.

Bel direct uw huisarts of huisartsenpost als u koorts heeft (38 graden of hoger). U hoest of ademt moeilijk. Uw huisarts vertelt dan wat u moet doen. Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe.

Accreditatie

In 2019 doorloopt de praktijk een kwaliteitstraject onder auspiciën van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Om in aanmerking te komen voor het kwaliteitskeurmerk van het NHG wordt de praktijk eerst helemaal doorgelicht. Gelet wordt op praktijkvoering, organisatie en medisch handelen. Ook de mening van de patiënt speelt hierin een belangrijke rol. Als de praktijk aan de voorwaarde voldoet, wordt voor 3 jaar accreditatie verleend. Daarnaast is het de bedoeling een verbeterplan op te stellen waarmee de praktijk aan de slag gaat. Om de 3 jaar wordt erop toegezien of de praktijk nog aan de kwaliteitseisen voldoet en bezig is met de verbeteringen voor een optimale praktijkvoering.

Bloedprikken in de praktijk

Op dinsdag, woensdag en donderdag is van 08.00 uur tot 08.30 uur gelegenheid voor bloedprikken in de praktijk.

Patiënten – m.u.v. jonge kinderen- hoeven voortaan niet meer naar de Regt of het Elkerliek ziekenhuis, locatie Julianalaan, voor de gangbare laboratoriumbepalingen.

Bloedafnames voor ELAN zijn vooralsnog uitgezonderd.

App ‘Moet ik naar de dokter?’

De beste medische App van Nederland is hét hulpmiddel dat voor u de vraag beantwoordt óf en wanneer u naar de dokter moet. Deze app biedt hulp bij het maken van de juiste afweging en helpt om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. U kunt deze app gratis downloaden via Google Play of de App Store. Voor meer informatie zie ook www.moetiknaardedokter.nl.

Herhaalrecepten via de apotheek

Voor het verzorgen van uw herhaalmedicatie zijn Huisartsenpraktijk Coenen en BENU Apotheek Beek en Donk intensiever gaan samenwerken. Wanneer u uw medicatie telefonisch wilt bestellen dient u  het volgende telefoonnummer bellen om uw herhalingen aan te vragen:
0492-451618
U belt dan rechtstreeks met de apotheek, hier zal uw aanvraag verwerkt worden. We hopen op deze manier onze dienstverlening aan u te optimaliseren.

Stoppen met roken

Hulpmiddelen voor stoppen met roken (oa. pleisters en medicijnen) worden vergoed uit de basisverzekering. Ze worden wel verrekend met uw eigen risico.

We nodigen u van harte uit om de mogelijkheden op het spreekuur te bespreken. We kunnen samen met u een Stoppen-met-roken Plan opstellen en u begeleiden middels motiverende gedragsmatige ondersteuning. Geeft u dit aan bij de assistente zodat we een dubbele afspraak voor u kunnen inplannen.

Zie ook www.ikstop.nl en www.thuisarts.nl.

Praktijkondersteuner psychische zorg

Vanaf 1 maart 2020 zal onze psycholoog Jasmijn Smulders worden opgevolgd door Evelien van Helvert. Zij houdt spreekuur elke woensdag en om de week ook op maandag. Haar afspraken duren een half uur en vallen NIET onder het eigen risico. Haar werkzaamheden vallen onder de zo genoemde basis GGZ en omvatten behandeling van en ondersteuning bij de meer gewone psychische klachten en problemen.